
Zalmcarpaccio met zelfgemaakte kruidenolie
Voorgerecht | 2 porties | Kappertjes & ingelegde ui
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze zelfgemaakte carpaccio van koudgerookte zalm. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!
Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
120 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis)
20 gram
Kappertjes
1 stuk(s)
Ui
10 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
40 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
2 tl
Zout
2 el
Olijfolie
2 tl
Suiker
2 tl
Rodewijnazijn
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kleine kom
•Dunschiller of kaasschaaf
•Koekenpan
•Keukenpapier
Instructies
1
- Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de citroen uit in een kleine kom en houd 1/2 el citroensap apart.
- Voeg de ui toe en meng met 2 el water, 2 tl suiker, 2 tl rodewijnazijn en 2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
2
- Snijd de verse kruiden fijn.
- Voeg de kruiden toe aan een kleine kom. Meng met 1/2 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Snijd of schaaf acht dunne linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.
3
- Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, of tot ze openspringen. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Let op: dep de kappertjes goed droog vóór het frituren, anders kan het gaan spetteren.
4
- Verdeel de koudgerookte zalm over twee kleine borden.
- Leg een handje slamix in het midden op de zalm.
- Rol de komkommerlinten op in de lengte en verdeel de rolletjes over de zalm.
- Garneer met de ui en de kappertjes.
- Besprenkel met de kruidenolie.