Spinnenwebbrownies met witte chocolade en hazelnoten
Spinnenwebbrownies met witte chocolade en hazelnoten

Spinnenwebbrownies met witte chocolade en hazelnoten

9 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Deze spinnenwebbrownies zijn zó lekker dat het bijna eng is! Ontdek op onze blog nog meer akelige lekkernijen die je zelf kunt maken voor jouw Halloweenfeestje. Als je durft...

Allergens:
Gluten
Milk
Soy
Egg
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Mix voor chocoladecake

(Contains Gluten, Milk, Soy May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Soy)

⅖ unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Roomboter

(Contains Milk)

100 g

Chocoladedruppels

(Contains Milk, Soy)

60 g

Stroopwafelkruimels

(Contains Gluten, Egg, Peanuts, Tree nuts)

60 g

Geroosterde hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

120 milliliters

Water

Nutrition Values

Energy (kJ)1209 kJ
Calories289 kcal
Fat14 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate35 g
Sugar21 g
Dietary Fiber2 g
Protein4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Large Bowl
Bowl
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Hak de geroosterde hazelnoten grof door.

Beslag mixen
2

Mix in een grote kom de cakemix met 120 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag. Voeg de stroopwafelkruimels, de hazelnoten en de helft van de witte chocoladedruppels toe en meng goed.

Bakvorm vullen
3

Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen. Laat de brownie volledig afkoelen.

Brownie versieren
4

Verhit een laagje water in een steelpan. Plaats een kom op de steelpan en doe de overige witte chocoladedruppels in de kom Laat de chocolade al roerend smelten maar zorg dat het niet te dun wordt. Giet de chocolade in een spuitzakje of diepvrieszakje, knip een heel klein puntje eraf en teken van binnen naar buiten steeds grotere cirkels. Trek vervolgens met een satéprikker of mes van de binnenste cirkel naar buiten toe. Doe dit rondom om zo het spinnenweb te creëren.