
Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers
2 porties | met geroosterde hazelnoten en olijfolie met truffelaroma
Aardperen hebben van nature een rokerige en nootachtige smaak waardoor je niet veel smaakmakers hoeft toe te voegen! Het zijn kleine smaakbommetjes.
Labels:
Veggie
•Recept
Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Hazelnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
600 gram
Aardappelen
400 gram
Aardpeer
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
10 gram
Tuinkers
15 ml
Olijfolie met truffelaroma
Zelf toevoegen
3 el
[Plantaardige] roomboter
2 tl
Witte balsamicoazijn
1000 ml
[Zoutarme] groentebouillon
4 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Soeppan met deksel
•Bord
•Koekenpan
•Staafmixer
•Keukenpapier
Instructies
1
- Schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer. Snijd in blokjes van 2 cm. Was de achtergehouden aardpeer grondig en snijd in plakjes van 2 mm.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
- Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de aardpeerblokjes, aardappelblokjes en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
- Blus af met het witte balsamicoazijn. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.
2
- Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de aardpeerplakjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
3
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven.
- Hak de hazelnoten grof.
- Verhit dezelfde koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
4
- Knip de tuinkers.
- Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de gebakken aardpeer, hazelnoten, tuinkers en truffelolie naar smaak.
- Snijd de baguette in plakjes en serveer ernaast.