
Pompoen cheesecake
met speculaas en sinaasappel
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Bak deze week een taart die er niet alleen prachtig uitziet! De pompoen en speculaaskruiden geven deze romige cheesecake iets kruidigs. Maak het helemaal af met wat frisse sinaasappel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
300 gram
Pompoenblokjes
1 stuk(s)
Handsinaasappel
300 gram
Speculaasbrokken
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Noten)
450 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 zakje(s)
Speculaaskruiden
Zelf toevoegen
80 gram
[Plantaardige] roomboter
100 gram
Suiker
tl
Zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar.
- Giet de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak daarna met een vork tot een puree.
- Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast en weeg af. Snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
- Rasp de helft van de sinaasappel boven een kleine kom. Snijd dan de sinaasappel doormidden. Pers boven dezelfde kleine kom 3 el sap uit de ene helft van de sinaasappel. Snijd de andere helft in plakjes.

- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een rond bakblik of ovenschaal in met een beetje roomboter.
- Verkruimel de speculaasbrokken in een keukenmachine en meng goed met de afgewogen roomboter (zie Tip).
- Bedek de bodem van het bakblik of de ovenschaal met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Tip: Heb je geen keukenmachine? Stop de speculaasbrokken dan in een plastic zakje en verkruimel ze voorzichtig met een deegroller, of met je handen!

- Meng in een grote kom de roomkaas glad met de suiker en een snufje zout.
- Voeg één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door (zie Tip).
- Voeg de pompoenpuree, 3 tl speculaaskruiden, sinaasappelrasp en -sap toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel.
Tip: Zorg ervoor dat er geen lucht in het beslag komt. Zo voorkom je dat de cheesecake in de oven te veel gaat rijzen en vervolgens inzakt of scheurt.

- Giet het mengsel in het bakblik of de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de speculaasbodem.
- Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
- Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake afkoelen in de oven.
- Garneer de cheesecake met de sinaasappelplakjes.