Skip to main content
Pizza met burrata en serranoham
Pizza met burrata en serranoham

Pizza met burrata en serranoham

2 porties | met rucola en gesmolten mozzarella

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Waan je even in Italië met onze snelle pizzarecepten! Deze variant top je met burrata. Een heerlijke romige soort mozzarella met extra veel smaak.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 bol(len)

Mozzarella

40 gram

Serranoham

40 gram

Rucola en veldsla

1 bol(len)

Burrata

2 stuk(s)

Pizzabodem

Zelf toevoegen

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4552 kJ
Energie (kcal)1088 kcal
Vetten51.9 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten96.4 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7 g
Eiwitten56.2 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
2
  • Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de tomatensaus over de 2 pizzabodems.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus. 
  • Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven.

 

3
  • Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Scheur de serranoham in stukken.
  • Leg de pizza's op borden en garneer met de slamix en de serranoham. 
  • Snijd tot slot de burrata in tweeën en leg op de pizza's. Breng eventueel verder op smaak met vers gemalen peper en olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, cherrytomatensalade en rucola
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Mediteraanse kruiden
Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

met kruidenolie en olijf-paprikasaus
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano
Tonnato-stijl tonijnsalade

Tonnato-stijl tonijnsalade

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

met rode pesto, mozzarella en tomaat-basilicumsalsa
Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing