Pittige knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige knoflookgarnalen

Pittige knoflookgarnalen

4 porties | met aioli, brood en citroen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit recept is geïnspireerd op gambas al ajillo, een populair Spaans gerecht. Deze week serveer je het met stokbrood, aioli en een beetje citroen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Schaaldieren
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Citroen

50 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

360 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2726 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels5.9 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de takjes van de peterselie fijn en snijd de bladeren grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Voeg de garnalen, roomboter, peterselietakjes, rode peper en knoflook toe aan een ovenschaal.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Bak de garnalen en het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes.
4
  • Verdeel de garnalen over een serveerschaal en garneer met de peterselieblaadjes.
  • Serveer met het brood, de aioli en citroenpartjes.