Mini-bladerdeeghapjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-bladerdeeghapjes

Mini-bladerdeeghapjes

+/- 40 stuks | mini-kaasbroodjes, spinazierolletjes en saucijzenbroodjes

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Kies deze week voor 3 verschillende zelfgemaakte snacks in 1 box met deze mix van mini-kaasbroodjes, spinazierolletjes en saucijzenbroodjes. Zeker is: deze traktatie valt bij iedereen in de smaak!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

3 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

75 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Mosterd

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7885 kJ
Energie (kcal)1885 kcal
Vetten121.5 g
waarvan verzadigd64.2 g
Koolhydraten136.7 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels14 g
Eiwitten59.7 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi je aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit. Druk de twee bladerdeegstukken aan elkaar om een lange strook te maken.
  • Snijd het bladerdeeg in 3 gelijke stukken. Klop 1 ei in een kleine kom met een garde. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak al roerend 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
2
  • Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de spinazie toe aan een kom en meng goed.
  • Halveer 1 bladerdeegstuk in de lengte. Verdeel het kaas-spinaziemengsel over het bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen aan.
  • Snijd in stukken van 3 cm en bestrijk met wat van het geklutste ei.
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, 1 ei, de panko en per persoon: 1/2 el mosterd en 1 tl Belgische kruiden. 
  • Halveer 1 bladerdeegstuk in de lengte. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van iedere helft en smeer de uienchutney eroverheen. 
  • Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen aan.
  • Snijd in stukken van 3 cm, bestrijk met wat van het geklutste ei en bestrooi met 1/2 zakje sesamzaad. 
4
  • Halveer 1 bladerdeegstuk in de lengte. Besmeer het midden van iedere helft met de roomkaas en de overige mosterd. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Vouw het bladerdeeg over de vulling en druk de randen aan. 
  • Snijd in stukken van 3 cm en bestrijk met wat van het geklutste ei. 
  • Verdeel de mini-bladerdeeghapjes over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.