
Luxe aardappelgratin met gruyère en Parmigiano Reggiano
2 porties | met olijfolie met truffelaroma
Deze aardappelschotel wordt extra rijk van smaak dankzij de olijfolie met truffelaroma en de twee soorten kaas waarmee je de aardappelen gratineert: gruyère en parmigiano reggiano!
Labels:
Veggie
•Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
4 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Laurierblad
800 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
8 ml
Olijfolie met truffelaroma
Zelf toevoegen
75 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Staafmixer
•Steelpan
•Dunschiller of kaasschaaf
•Ovenschaal
•Rasp
•Aluminiumfolie
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de sjalot in halve ringen.
- Bereid de bouillon.
2
- Meng in een steelpan de knoflook, sjalot, slagroom, bouillon en het laurierblad en verhit 20 minuten op middellaag vuur.
- Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
3
- Schil de aardappelen of was grondig en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Gebruik eventueel een dunschiller of kaasschaaf.
- Rasp de Parmigiano Reggiano.
- Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de kazen.
- Dek af met aluminiumfolie en bak 50 - 60 minuten in de oven. Verwijder na 35 minuten de folie zodat de kaas kan gratineren.
4
- Ris de blaadjes van de verse tijm.
- Controleer of de aardappelen gaar is en serveer de gratin op tafel.
- Garneer met de olijfolie met truffelaroma en tijmblaadjes.