Tandoori stijl gemarineerde garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tandoori stijl gemarineerde garnalen

Tandoori stijl gemarineerde garnalen

om te delen | met mangochutney en limoen

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
•Selderij
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

360 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

â…“ zakje(s)

Garam masala

1 stuk(s)

Limoen

80 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1046 kJ
Energie (kcal)250 kcal
Vetten5.8 g
waarvan verzadigd1.3 g
Koolhydraten21.6 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels2.3 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Diep bord
•Keukenpapier
•Grillpan of koekenpan

Instructies

1
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de yoghurt, kerriepoeder, garam masala (Let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het sap van 2 limoenpartjes om een marinade te maken.
  • Breng op smaak met peper en zout.

 

2
  • Leg de bloem op een diep bord. Dep de garnalen droog met keukenpapier en haal ze vervolgens door de bloem.
  • Leg de garnalen in de marinade.
  • Meng goed, zodat de garnalen volledig bedekt zijn.
  • Bewaar apart en laat de garnalen minstens 10 minuten marineren (zie Tip).

 

Tip: De garnalen nemen meer smaak op naarmate je ze langer marineert. Als je de tijd hebt, bereid de marinade dan 's ochtends en bewaar in de koelkast, zodat de garnalen de hele dag kunnen marineren."

3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grillpan of koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn.
4
  • Serveer de garnalen met de mangochutney aan de zijkant.
  • Garneer met de overige limoenpartjes.