Gekaramelliseerde gegrilde ananas met verse munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekaramelliseerde gegrilde ananas met verse munt

Gekaramelliseerde gegrilde ananas met verse munt

om te delen | nagerecht met limoenslagroom

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak je barbecue compleet met dit zomerse nagerecht! Je serveert de gekaramelliseerde ananas met zelfgeklopte limoenslagroom en verse munt.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Ananas

1 stuk(s)

Limoen

4 stuk(s)

Spies

10 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2058 kJ
Energie (kcal)492 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten48.4 g
waarvan suikers42.9 g
Vezels4 g
Eiwitten3.8 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Handmixer

Instructies

1
  • Dep de ananas droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de ananas met 2 el suiker.
  • Spiets de ananas aan de spiesen.
2
  • Snijd de helft van de limoen in partjes. Rasp de schil van de andere helft van de limoen met een fijne rasp.
  • Voeg de slagroom en 1 el suiker toe aan een kom. 
  • Mix met een handmixer in 3 - 4 minuten tot halfstevige pieken.
  • Roer de limoenrasp door de slagroom.
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de ananasspiesen op de barbecue en grill 3 - 5 minuten, of tot de ananas is gekaramelliseerd.

Tip: Je kunt de ananasspiesen ook 3 - 5 in een voorverwarmde oven of in een koekenpan grillen.

4
  • Ris de munt van de takjes.
  • Leg de ananasspiesen op een serveerschaal en garneer met de muntblaadjes.
  • Serveer met de limoenslagroom en de limoenpartjes.