
Flammkuchen met serranoham
2 porties | met gedroogde vijgen en crema di balsamico
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Met flammkuchen valt eindeloos te combineren! Deze versie met serranoham en gedroogde vijgen is onweerstaanbaar.
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
2 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
80 gram
Serranoham
1 stuk(s)
Sjalot
100 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Gedroogde vijgenstukjes
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
15 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
Benodigdheden
•Bakplaat met bakpapier
•Kleine kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
- Voeg de vijgen toe aan een kleine kom met een bodempje water en laat wellen tot gebruik.
- Snijd de sjalot in halve ringen.
2
- Besmeer de flammkuchen met de zure room.
- Verdeel de sjalot erover.
3
- Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
- Voeg de laatste 2 minuten de gedroogde vijgenstukjes toe.
4
- Snijd de flammkuchen in stukken en garneer met de serranoham.
- Verdeel de crema di balsamico erover.