Eggs Benedict met spinazie en bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eggs Benedict met spinazie en bacon

Eggs Benedict met spinazie en bacon

2 porties | met hollandaisesaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Ga deze week voor de luxe combinatie van ei, bacon en hollandaisesaus op een briochebroodje!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

100 gram

Spinazie

6 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3038 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels3.7 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 3.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook het dan 10 minuten.

2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg 4 el azijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag. Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

3
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe. Roerbak de spinazie 1 minuut, of tot de spinazie begint te slinken. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Voeg het ontbijtspek toe aan dezelfde pan en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
4
  • Snijd de briochebroodjes open.
  • Verdeel de spinazie en het ontbijtspek over de broodjes.
  • Leg de eieren erop en verdeel de hollandaisesaus eroverheen.