Paasbrunch met eggs benedict
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paasbrunch met eggs benedict

Paasbrunch met eggs benedict

4 porties | met yogurtbowls, viennoiserie en feeststol

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

750 gram

Feeststol

(Bevat: Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Sesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

200 gram

Spinazie

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe bessen

240 gram

Viennoiserie

(Bevat: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13408 kJ
Energie (kcal)3205 kcal
Vetten127.3 g
waarvan verzadigd54.3 g
Koolhydraten409.7 g
waarvan suikers72.1 g
Vezels42.5 g
Eiwitten90.3 g
Zout8 g

Benodigdheden

Pan
Schuimspaan
Garde
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Eieren pocheren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan en voeg de wittewijnazijn toe (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond, zodat er een ​​draaikolk ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten. Gebruik een schuimspaan om de eieren uit de pan te halen.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de eieren 8 - 10 minuten te koken.

Broodjes bakken
2
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak de briochebroodjes en de viennoiserie 6 - 8 minuten.
  • Snijd de feeststol in plakjes.
Bakken
3
  • Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar en verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 4 - 6 minuten.
  • Verhit de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Yoghurtbowls maken
4
  • Verdeel de yoghurt over vier kommen.
  • Garneer met de blauwe bessen en de kokosrasp. Besprenkel met honing naar smaak.
  • Pers het sap uit de sinaasappels.
Eggs benedict maken
5
  • Snijd de briochebroodjes open en leg ze op borden.
  • Beleg met de spinazie en het ontbijtspek. 
  • Leg de gepocheerde eieren erbovenop. Schenk de hollandaisesaus over de eieren.
Serveren
6
  • Zet de eggs benedict op tafel.
  • Leg de feeststol en viennoiserie op een serveerschaal.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen en serveer met de yoghurtbowls.

Vrolijk Pasen!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelpartjes en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, cherrytomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui