Paasbrunch met Amerikaanse stijl pancakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paasbrunch met Amerikaanse stijl pancakes

Paasbrunch met Amerikaanse stijl pancakes

4 porties | met mangoslagroom, yoghurtbowls, feeststol en viennoiserie

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Passievrucht

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe bessen

6 stuk(s)

Handsinaasappel

750 gram

Feeststol

(Bevat: Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Sesamzaad)

240 gram

Viennoiserie

(Bevat: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

3 tl

Suiker

½ tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13302 kJ
Energie (kcal)3179 kcal
Vetten132.1 g
waarvan verzadigd69.6 g
Koolhydraten410.2 g
waarvan suikers75.1 g
Vezels38 g
Eiwitten75.3 g
Zout8 g

Benodigdheden

Kom
Handmixer
Grote kom
Kleine kom
Aluminiumfolie
Pollepel
Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Slagroom maken
1
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein. Houd een handjevol blokjes apart. Mix in een blender of hoge kom met staafmixer de overige mango tot een gladde puree.
  • Voeg de slagroom en 1 tl suiker toe aan een andere kom. Klop met een handmixer tot een stevige, dikke slagroom.
  • Spatel de mangopuree voorzichtig door de slagroom. Dek af en zet in de koelkast tot serveren.
Beslag mengen
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem met het zout, 1/2 zakje bakpoeder en de overige suiker.
  • Klop in een andere kom de eieren. Voeg de karnemelk toe en klop tot er veel belletjes beginnen te ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel en meng tot een glad beslag. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoorheen.
Pancakes maken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep met een pollepel het beslag in delen in de pan. Bak ongeveer 3 of 4 pancakes tegelijk. Bak 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg tussendoor eventueel extra zonnebloemolie toe aan de pan.
Viennoiserie bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de viennoiserie op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen de sinaasappels uit.
Yoghurtbowls maken
5
  • Verdeel de yoghurt over vier kommen en garneer met de blauwe bessen.
  • Besprenkel met honing naar smaak.
  • Snijd de feeststol in plakjes.
  • Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees eruit.
Paasbrunch serveren
6
  • Leg de feeststol en viennoiserie op een serveerschaal.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen en serveer met de yoghurtbowls.
  • Maak op elk bord kleine stapeltjes van de pancakes.
  • Garneer met de mangoslagroom, passievrucht en de overige mangoblokjes. Garneer met de overige limoenrasp.

Vrolijk Pasen!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelpartjes en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, cherrytomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui