Skip to main content
Paasbrunch met eggs benedict
Paasbrunch met eggs benedict

Paasbrunch met eggs benedict

4 porties | met yogurtbowls, viennoiserie en feeststol

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

750 gram

Feeststol

4 stuk(s)

Ei

4 stuk(s)

Briochebroodje

6 plak(ken)

Ontbijtspek

200 gram

Spinazie

100 gram

Hollandaisesaus

6 stuk(s)

Handsinaasappel

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

125 gram

Blauwe bessen

240 gram

Viennoiserie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)13408 kJ
Energie (kcal)3205 kcal
Vetten127.3 g
waarvan verzadigd54.3 g
Koolhydraten409.7 g
waarvan suikers71.8 g
Vezels42.5 g
Eiwitten90.3 g
Zout8 g
Potassium1139 mg
Calcium454.5 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Schuimspaan
Garde
Grote pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Eieren pocheren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan en voeg de wittewijnazijn toe (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond, zodat er een ​​draaikolk ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten. Gebruik een schuimspaan om de eieren uit de pan te halen.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de eieren 8 - 10 minuten te koken.

Broodjes bakken
2
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak de briochebroodjes en de viennoiserie 6 - 8 minuten.
  • Snijd de feeststol in plakjes.
Bakken
3
  • Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar en verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 4 - 6 minuten.
  • Verhit de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Yoghurtbowls maken
4
  • Verdeel de yoghurt over vier kommen.
  • Garneer met de blauwe bessen en de kokosrasp. Besprenkel met honing naar smaak.
  • Pers het sap uit de sinaasappels.
Eggs benedict maken
5
  • Snijd de briochebroodjes open en leg ze op borden.
  • Beleg met de spinazie en het ontbijtspek. 
  • Leg de gepocheerde eieren erbovenop. Schenk de hollandaisesaus over de eieren.
Serveren
6
  • Zet de eggs benedict op tafel.
  • Leg de feeststol en viennoiserie op een serveerschaal.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen en serveer met de yoghurtbowls.

Vrolijk Pasen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Chapati met omelet

Chapati met omelet

met kerrie-aardappelen en mangoketchup
Risotto van orzo met kruidige kipfilet

Risotto van orzo met kruidige kipfilet

met zelfgemaakte spinazie-erwtenpesto en gegrilde tomaat
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen
Shakshuka met falafel en witte kaas

Shakshuka met falafel en witte kaas

met aubergine en knapperige tortilla's
Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met rozijnen en amandelen
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met friet, zelfgemaakte caesar dressing en croutons
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui
Zoete-aardappelcurry met rijst

Zoete-aardappelcurry met rijst

met spinazie, koriander en spiegelei
Pittige roti met kippendij en aardappel

Pittige roti met kippendij en aardappel

met sperziebonen en zoetzure komkommer

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Bolognese-stijl risotto

Bolognese-stijl risotto

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Italiaanse stijl kip-cheeseburger

Italiaanse stijl kip-cheeseburger

met tomatensaus, basilicum en aardappelpartjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten
Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel