topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | mango-pistache, appel-rozijnen en appel-blauwe bessen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Rozijnen

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4329 kJ
Energie (kcal)1035 kcal
Vetten65.1 g
waarvan verzadigd42.5 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers55.5 g
Vezels26.1 g
Eiwitten14.4 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom

Instructies

1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Houd wat mangoblokjes apart ter garnering. Roer de overige mangoblokjes door 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige mango.
3
  • Snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel.
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de rozijnen.
4
  • Snijd de andere helft van de appel in kleine blokjes. 
  • Verdeel de bosbessenjam over 2 glaasjes met chiapudding en meng goed. 
  • Leg de blauwe bessen en appelblokjes erbovenop.
  • Garneer met de kokosrasp.