topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appel-kaneel en mango-passievrucht

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Pecannoten
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

50 ml

Aardbeiensaus

125 gram

Blauwe bessen

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4761 kJ
Energie (kcal)1138 kcal
Vetten68.9 g
waarvan verzadigd42.8 g
Koolhydraten98.1 g
waarvan suikers69 g
Vezels28.1 g
Eiwitten15.6 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom

Instructies

1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Leg hierop de blauwe bessen.
  • Garneer met de pistachenoten. 
3
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel in 1 - 2 minuten.

4
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes met chiapudding (zie Tip).
  • Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
  • Bestrooi tot slot met kokosrasp.

Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.