
Cheeseburger met ontbijtspek en cheddar
2 porties | met smokey tomatenketchup en augurk
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Een klassieke cheeseburger maken is niet moeilijk! Met de smokey tomatenketchup geef je jouw burger bovendien een extra smakelijke twist.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Smokey tomatenketchup
50 gram
Gesneden augurken
4 plak(ken)
Ontbijtspek
2 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
200 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Rol van het gehakt twee balletjes. Leg deze in de pan en druk met een spatel plat tot ongeveer 1 cm dik. Bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel in de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de hamburger en dek de pan af zodat de kaas smelt. Snijd de broodjes open en grill de binnenkant van de gehalveerde broodjes 1 minuut zonder olie in dezelfde pan.
Besmeer de binnenkant van de broodjes met smokey tomatenketchup. Leg de hamburger op de onderste helft van het broodje, gevolgd door het ontbijtspek. Verdeel de augurken erover en maak af met de bovenkant van het broodje.