
Burrata met serranoham
Voorgerecht | 2 porties | met pistachenoten en kumato tomaat
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Ga voor een feestelijk voorgerecht vol Italiaanse delicatessen. Met de volle smaak van burrata gecombineerd met het zilte van de serranoham, op een bedje van kumato tomaat en afgemaakt met pistachnootjes. Een beter begin van je diner kun je niet krijgen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kumato tomaat
10 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
40 gram
Rucola en veldsla
40 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Citroen
40 gram
Serranoham
Zelf toevoegen
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de kumato tomaat in dunne plakken.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
- Pers de citroen vervolgens uit boven een kleine kom.
- Meng in een saladekom 1/2 el olijfolie met de zwarte balsamico en citroensap naar smaak.
- Voeg de slamix toe.
- Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten goudbruin.
- Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verdeel de tomatenplakken over platte borden.
- Leg een handje slamix in het midden van de borden en leg 1 hele bol burrata op ieder bordje.
- Scheur de serranoham in stukken en gebruik samen met de pistachenoten als garnering.
- Besprenkel met de pesto en de citroenrasp.