BestellenCadeaubon
Briochebroodje met eiersalade en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Briochebroodje met eiersalade en garnalen

Briochebroodje met eiersalade en garnalen

2 porties | met bieslook en paprikamayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de eieren krijg je met dit broodje een goede dosis vitamine D binnen. De garnalen en het briochebroodje maken het ook nog eens extra lekker!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 tl

Paprikapoeder

10 gram

Verse bieslook

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3049 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten37.6 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels3.6 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

1
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard.
  • Laat vervolgens onder koud water schrikken.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten. Haal uit de pan, bewaar apart en laat volledig afkoelen.
2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd het briochebroodje doormidden en leg met de snijkant naar beneden in de pan. Verlaag het vuur en bak in 3 - 5 minuten krokant.
3
  • Hak de bieslook en garnalen fijn en pel de eieren.
  • Prak 3 eieren met een vork in een kom. Meng met de garnalen, 2/3 van de mayonaise, 1 tl paprikapoeder, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kom de overige mayonaise met 1 tl paprikapoeder en 1 el water.
  • Snijd het overige ei in plakjes ter garnering.
4
  • Beleg het broodje met de eiersalade.
  • Verdeel de eiplakjes over de broodjes. Besprenkel met de paprikamayonaise en garneer met de bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.