
Blueberry cheesecake-pancakes
2 porties | met roomkaasvulling en warme bosbessensaus
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
200 ml
Biologische boeren karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
½ zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
30 gram
Bosbessenjam
(Kan bevatten Pinda's, Noten)
125 gram
Blauwe bessen
1 stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
½ tl
Zout
2 el
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers vervolgens de citroen uit boven een kleine kom.
- Kluts de eieren in een kom.
- Voeg de karnemelk en 1 el citroensap toe aan de eieren en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
- Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.
- Spatel het ei-karnemelk-mengsel door het droge bloemmengsel.
- Weeg 80 gram roomkaas af.
- Voeg de roomkaas geleidelijk toe, in kleine stukken van ongeveer 1/2 tl, en roer voorzichtig door het beslag zodat de stukken roomkaas intact blijven.
- Bewaar eventueel wat roomkaas om de pancakes mee te garneren.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan
Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kan je hoger stapelen.
- Voeg ondertussen de jam en de helft van de bosbessen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
- Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, of tot er stroperige saus ontstaat.
- Stapel de cheesecake-pancakes op een bord, giet de bosbessensaus eroverheen en garneer met de eventueel overige roomkaas.
- Serveer met de overige bosbessen en garneer naar smaak met de citroenrasp.