Bao-broodjes met barbecuekip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao-broodjes met barbecuekip

Bao-broodjes met barbecuekip

2 porties | met mayonaise, ingelegde komkommer en rauwkost

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak deze week zelf bao buns - een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus en perfect voor tussendoor!

Labels:
Recept
Comfortfood
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sulfiet
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Wittekool en wortel

200 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels2.8 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Bakpapier
Soeppan of grote pan met deksel
Vergiet

Instructies

1
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 5 cm lang.
  • Meng in een kom 1 tl suiker met 2 el wittewijnazijn.
  • Voeg de komkommer toe en breng op smaak met zout.
  • Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 6 minuten goudbruin.
  • Voeg de barbecuesaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed met de kip. 
3
  • Breng een laagje water aan de kook in een grote pan met deksel.
  • Bekleed een vergiet of zeef met bakpapier en leg de bao-broodjes erin.
  • Zet het vergiet op de pan met kokend water en stoom, afgedekt, 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Pas op dat de broodjes niet nat worden wanneer je het deksel eraf haalt.

4
  • Besmeer beide kanten van de bao-broodjes met mayonaise.
  • Vul de broodjes met de kip, wortel-koolmix en ingelegde komkommer.