
Bakbox | Zelfgemaakte granola met noten
+/- 600 g | Natuurlijk gezoet met banaan en een vleugje honing
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze week gooi je het over een andere boeg. Met de ingrediënten van een bananenbrood maak je een heerlijke granola! Natuurlijk suikerarm, vol noten en genoeg voor een hele week. De perfecte brandstof om je dag op te starten of hem halverwege een extra boost te geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
gram
Havermout
(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
tl
Gemalen kaneel
stuk(s)
Banaan
el
Honing
gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Hak de amandelen grof.

- Leg de bananen op een groot bord en prak ze fijn met een vork. Gebruik eventueel een blender.
- Voeg de olie en honing toe en prak het bananenmengsel helemaal glad.
- Voeg aan een grote kom de havermout, kokosrasp, noten, het sesamzaad, de kaneel en een snufje zout toe en meng door elkaar.
- Voeg de gepureerde bananen toe en roer alles goed door elkaar (zie Tip).
Tip: Deze granola is bewust suikerarm. Liever toch wat zoeter? Voeg dan naar smaak 1 à 2 el suiker, honing of ahoornsiroop toe.

- Verdeel de granola in 4 hoopjes over de bakplaat. Druk de hoopjes met een pollepel of spatel plat zodat er dunne ronde plakken ontstaan.
- Bak de plakken 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze beginnen te kleuren.
- Haal de bakplaat uit de oven, draai de plakken om en breek ze in kleinere brokken.
- Bak nog 10 - 15 minuten verder tot de gewenste kleur. 15 minuten voor een donkere en intense granola en 10 minuten voor een lichtere granola.

- Haal de granola uit de oven bij de gewenste kleur en laat afkoelen tot kamertemperatuur (zie Tip).
- Is de granola helemaal afgekoeld? Schep hem over in een luchtdichte doos en bewaar hem op kamertemperatuur. Zo geniet je een hele week van je krokante bananenbrood-granola.
Tip: Geen zorgen! Direct uit de oven is de granola nog zacht, maar na het afkoelen zal hij lekker krokant zijn. Geef de granola dus genoeg tijd om helemaal op kamertemperatuur te komen voordat je hem in een doos schept.