
Bakbox | Spelt-appelcrumble
+/- 10 porties | met kaneel en rozijnen
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Kies deze week voor spelt-appelcrumble! Heerlijk met rozijnen en kaneel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 gram
Speltdeegmix
3 stuk(s)
Appel
3 tl
Gemalen kaneel
40 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Benodigdheden
Instructies

- Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de speltdeegmix met de roomboter. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
- Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.

- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
- Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel.
- Vet een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in, of bekleed met bakpapier.

- Stort het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt zijn.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.

- Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer (zie Tip).
Tip: De applecrumble is zowel warm als koud lekker. Je kunt de crumble tot een week bewaren in de koelkast en eventueel 15 minuten opnieuw opwarmen in de oven op +/- 160 graden.