Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Dat brownies ook luchtig en fruitig kunnen zijn bewijst dit recept. Ga deze week voor dit chocoladegenot met verse blauwe bessen, kokosrasp en pecannoten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
400 gram
Mix voor chocoladecake
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)
125 gram
Blauwe bessen
40 gram
[Plantaardige] roomboter
80 ml
Water
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch). Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.
Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.
Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag. Voeg 15 gram kokosrasp, de pecannoten en 2/3 van de blauwe bessen toe en schep met een lepel door het beslag.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.
Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de overige blauwe bessen en kokosrasp. Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.
Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.