Bakbox | Bosbessen-appelgalette
Bakbox | Bosbessen-appelgalette

Bakbox | Bosbessen-appelgalette

+/- 8 porties | met verse slagroom en geschaafde amandelen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor een fruitige Franse galette met verse bosbessen en appel. Heerlijk met een toef opgeklopte slagroom en geroosterd amandelschaafsel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

¼ piece

Apple

30 g

Blueberries

½ piece

Blueberry jam

2.5 g

Shaved almonds

¼ roll(s)

Quiche dough

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories289 kcal
Energy (kJ)1211 kJ
Fat18 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate28 g
Sugar12 g
Dietary Fiber1.6 g
Protein3 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Whisk
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch). Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Halveer de blauwe bessen. Meng de bosbessenjam, appel en blauwe bessen in een kom.

Galette maken
2

Rol het deeg open en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fruitvulling over het midden van het deeg. Houd aan de rand 2 cm vrij. Vouw de rand naar binnen. Bestrijk de rand met een kwastje met melk en verdeel 1 el suiker over de galette.

Tip: Wil je liever kleine galettes? Snijd het deeg dan in bijvoorbeeld 2 of 4 gelijke stukken en kneed het deeg tot een ronde vorm.

Slagroom kloppen
3

Bak de galette 25 - 30 minuten in het midden van oven, totdat hij goudkleurig is. Schenk ondertussen de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot een stevige slagroom. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

Laat de galette 5 - 10 minuten afkoelen. Verdeel de slagroom over de galette en bestrooi met het amandelschaafsel.