Bakbox | Banketletter met zelfgemaakt amandelspijs
Bakbox | Banketletter met zelfgemaakt amandelspijs

Bakbox | Banketletter met zelfgemaakt amandelspijs

+/- 8 stukjes | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kom helemaal in de Sinterklaassfeer en bak dit jaar je eigen banketstaaf. Het amandelspijs maak je gemakkelijk zelf en met het amandelschaafsel geef je er een extra feestelijke draai aan. Deze banketletter is ideale traktatie in de maand december.

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

25 g

Almonds

50 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

¼ piece

Lemon

0.52 piece

Egg

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Tarwe, Gluten)

5 g

Shaved almonds

Nutrition Values

Calories359 kcal
Energy (kJ)1503 kJ
Fat18 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate40 g
Sugar26 g
Dietary Fiber0.4 g
Protein7 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Plastic Wrap
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Leg de amandelen op een schone theedoek. Vouw de theedoek dubbel en sla met een pan of deegroller de amandelen fijn. Hak eventueel grote stukken nog fijner met een mes. Meng de amandelen in een kom met 1 ei, de suiker en citroenrasp tot een samenhangend geheel.

Tip: Heb je een hakmolen of keukenmachine? Hak dan hiermee de amandelen fijn en meng daarna met de rest van de ingrediënten.

Amandelspijs maken
2

Leg een groot vel plasticfolie klaar. Leg het amandelmengsel in de vorm van een lange staaf op de folie. Wikkel de folie goed dicht om de amandelspijs heen. Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Banketletter maken
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met een bakpapier. Leg de staaf amandelspijs in het midden van het deeg. Rol het deeg over de spijs heen en druk het geheel dicht bij de rand. Draai vervolgens de banketstaaf om zodat de naad onder ligt. Vorm de staaf met je handen tot een S vorm.

Banketletter bakken
4

Kluts een ei in een kleine kom. Bestrijk de banketletter met het ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de letter 30 - 35 minuten in de oven. Serveer als geheel of snijd in stukken.