Avocado, gerookte zalm en gepocheerde eieren op toast
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avocado, gerookte zalm en gepocheerde eieren op toast

Avocado, gerookte zalm en gepocheerde eieren op toast

2 porties | met citroenmayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Eieren
Vis
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Avocado

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

50 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten50.1 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten40.7 g
waarvan suikers2.2 g
Vezels3.9 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Bord
Schuimspaan
Grote pan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom samen met de citroenmayonaise. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
2
  • Snijd het brood in de lengte doormidden en besprenkel met de olijfolie.
  • Leg op een met bakplaat met bakpapier bak 5 - 7 minuten in de oven. 
3
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg de wittewijnazijn toe zodra het water kookt.
  • Breek de eieren in aparte glazen. Roer het water zodat je een draaikolk ontstaat.
  • Laat voorzichtig een ei per keer in het water vallen en zet het vuur laag.
  • Kook gedurende 2 - 3 minuten, of tot het eiwit gestold is. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Laat ze rusten op een bord met keukenpapier.
4
  • Leg de toast op borden en verdeel de avocado er overheen. 
  • Beleg met de gerookte zalm en de gepocheerde eieren. 
  • Garneer met de tuinkers.
  • Breng op smaak met extra peper.