Skip to main content
Main course - veggie 2024

Main course - veggie 2024

with Crispy Parmezan Gnocchi and Goat's Cheese, Cranberry and Pear salad

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Noten
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Flespompoen

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

3 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

200 gram

Gnocchi

(Bevat: Tarwe, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 tl

Paprikapoeder

20 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6707 kJ
Energie (kcal)1603 kcal
Vetten72.1 g
waarvan verzadigd27.5 g
Koolhydraten197.2 g
waarvan suikers38.7 g
Vezels22.6 g
Eiwitten33.1 g
Zout4.6 g

Instructies

1
  • Preheat the oven to 230°C.
  • Halve the pumpkin and scoop out the seeds with a spoon. Place the halves on a parchment-lined baking tray, cut side up, and bake for 35 - 40 minutes in the oven. Then remove from the oven, but keep it running because you need the oven in step 4 again.
  • Soak the cranberries in a small bowl of warm water.
  • Prepare the stock.
2
  • Crush or mince the garlic. Finely chop the onion and sage.
  • Melt a knob of butter in a deep frying pan over medium-high heat. Add the onion, orzo, dried thyme and ground paprika, with half of each the garlic and the sage, and fry for 1 - 2 minutes.
  • Deglaze with the white wine vinegar (1/2 tsp pp). Add the vegetable stock, cover with a lid and cook the orzo for 8 - 10 minutes.
  • Meanwhile, dice the tomato.
  • When the orzo is cooked, add in the tomato, onion chutney and half of the grated aged Gouda and stir well. Turn off the heat and set aside.
3
  • Heat 1.5 tbsp of olive oil per person in a large frying pan over medium-high heat (see Tip). Fry the gnocchi for 8 - 10 minutes, turning them halfway.
  • Meanwhile, grate the parmigiano in a bowl and scatter over a parchment-lined baking sheet.
  • When the gnocchi are done, add a knob of butter and the rest of the garlic and sage, and fry whilst stirring for 2 more minutes.
  • Add (HALF OF) the gnocchi to (HALF OF) the baking sheet.

Tip: Use one pan for the gnocchi per 2 persons so as not to overcrowd the pan.

4
  • (!!! FOTO !!!) Scoop out the whole pumpkin, leaving about 1.5 centimetres on the edges.
  • Mash the scooped-out pumpkin flesh roughly, then add to the pan with the orzo and mix well. Season with salt and pepper.
  • Fill the pumpkin halves with the orzo filling and top with the rest of the grated cheese.
  • Return the pumpkin to the oven, along with the gnocchi, and bake for 10 - 15 minutes. (@IRIS: please check timing parmezaan goed.)
5
  • Heat a clean frying pan over high heat. Toast the pecans until golden-brown, then remove from the pan and set aside.
  • Meanwhile, core and dice the apple.
  • Melt a knob of butter in the same frying pan over medium-high heat and fry the apple with the sugar for 5 - 6 minutes. If the sugar starts to burn, add a little bit of water.
  • In a small bowl, combine per person: 1 tbsp of extra virgin olive oil, 1 tsp of balsamic vinegar, 1 tsp of honey and 1/2 tsp of mustard. Mix well.
  • Finely chop the fresh herb mix. Drain the cranberries.
  • Spread the salad leaves onto a large plate. Top with the baked apple pieces and scatter over the goat's cheese, pecans and cranberries. 
  • Drizzle the dressing over the salad.
6
  • Place the pumpkin halves on a large serving plate. Scatter half of the fresh herbs over.
  • Serve the gnocchi on a deep plate and garnish with the rest of the fresh herbs. Serve with mayonnaise on the side.
  • Serve the salad alongside.  

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing