
Mac & cheese met pankotopping
met cheddar, conchiglie en verse bieslook
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Ga voor deze mac & cheese met twee soorten kaas en een knapperig korstje van panko!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
180 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Ui
150 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
3 tl
Paprikapoeder
250 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 snufje
Nootmuskaat
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
Zelf toevoegen
1 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
40 gram
[Plantaardige] roomboter
40 gram
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Kook de pasta 11 - 13 minuten. Bewaar 100 ml pastawater, giet de pasta af en laat uitstomen.
- Snijd ondertussen de ui fijn.
- Voeg de kazen toe aan een kom en meng goed door elkaar.
- Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten, of tot hij glazig is.
- Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.
- Roer de bloem en de helft van de paprikapoeder door de ui en bak nog 1 - 2 minuten.
- Klop 1/3 van de melk door het kaasmengsel tot het goed is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met de overige melk.
- Roer het pastawater erdoor zodat er een gladde saus ontstaat. Voeg nootmuskaat naar smaak toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
- Haal de pan van het vuur, roer 3/4 van de kaas erdoor en laat smelten. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Meng de panko met de overige kaas.
- Roer de pasta door de kaassaus en meng goed.
- Voeg het geheel toe aan een ovenschaal en bestrijk met het panko-kaasmengsel.
- Bak 10 - 15 minuten bovenin de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.
- Strooi het overige paprikapoeder erover en garneer met de bieslook.