topBanner
Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Lees meer

Deze linzensalade wordt op smaak gebracht met danablu. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt is. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes, spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn. Een echte smaakbom!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Groene linzen

1 stuk(s)

Rode ui

300 gram

Rode biet

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

100 gram

Spinazie

6 takje(s)

Verse bladpeterselie

75 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2489.48 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels20 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de bieten in dunne plakken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 - 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

4

Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing en peper en zout.

5

Scheur de spinazie klein en snijd de peterselie fijn. Meng de spinazie met de rode ui, bieten en de helft van de peterselie en voeg toe aan de saladekom. Voeg als laatste de linzen en de helft van de danablu toe aan de salade.

6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.