Linzencurry met spinazie en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzencurry met spinazie en ei

Linzencurry met spinazie en ei

Met steranijs en rijst

Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. In dit recept gebruik je het om de rode curry nog meer smaak te geven. Je serveert deze linzencurry met geurige basmatirijst en verse koriander.

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Groene linzen

50 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

75 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Steranijs

85 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Curry maken
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene linzen en rode currypasta toe en bak al roerend 1 – 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon, de kokosmelk en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 30 minuten zachtjes koken.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 8 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Zet het vuur uit en laat 10 minuten, met deksel, nagaren.

Ei koken
3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan, breng aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden. Hak de koriander grof.

Spinazie toevoegen
4

Haal de laatste 5 – 8 minuten de deksel van de curry en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en breng op smaak met peper en zout.

Op smaak maken
5

Haal de steranijs uit de curry en breng de curry verder op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met het ei en de koriander.