Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. In dit recept gebruik je het om de rode curry nog meer smaak te geven. Je serveert deze linzencurry met geurige basmatirijst en verse koriander.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
20 gram
Groene linzen
50 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
75 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Steranijs
85 gram
Basmatirijst
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene linzen en rode currypasta toe en bak al roerend 1 – 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon, de kokosmelk en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 30 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 8 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Zet het vuur uit en laat 10 minuten, met deksel, nagaren.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan, breng aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden. Hak de koriander grof.
Haal de laatste 5 – 8 minuten de deksel van de curry en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en breng op smaak met peper en zout.
Haal de steranijs uit de curry en breng de curry verder op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met het ei en de koriander.