Linguine met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met warmgerookte zalm

Linguine met warmgerookte zalm

Met babyspinazie, avocado en geroosterde cherrytomaten

Dé manier om jouw pasta romig te maken zonder daadwerkelijk room toe te voegen: avocado! De combinatie met zalm is een welbekende, ze zijn beide hoog in goede vetten en vullen elkaar perfect aan in smaak. Door de tomaatjes in de oven te roosteren worden ze lekker zoet. De citroen zorgt voor de nodig frisheid in het gerecht.

Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3435 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers5 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Staafmixer
Bord

Instructies

Linguine koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaten roosteren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een ovenschaal de rode cherrytomaten met de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 18 – 20 minuten in de oven.

Smaakmakers bereiden
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Verwijder de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak ook de bladpeterselie grof.

Saus maken
4

Mix, met een staafmixer, de avocado, het citroensap, de bladpeterselie, de extra vierge olijfolie en 25 ml water per persoon tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en 1/4 tl zout per persoon.

Mengen en verdelen
5

Meng de avocadosaus en de helft van babyspinazie door de linguine. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
6

Maak op de borden een bedje van de overige babyspinazie. Verdeel de linguine over de borden en garneer met de warmgerookte zalm, de cherrytomaten, de pijnboompitten en de citroenparten.