Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven

Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven

Met verse peterselie en feta

Dit smakelijke pastagerecht staat in een handomdraai op tafel en je gebruikt maar één pan! De ster van de zomer is de tomaat, die je in wel drie verschillende vormen terugziet in dit gerecht: cherrytomaatjes, pruimtomaten en passata. Met typische ingrediënten uit de mediterrane keuken, zoals olijven, kappertjes, knoflook en feta, haal je het vakantiegevoel in huis.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 ml

Passata

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

45 gram

Olijf-kappertjesmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Pruimtomaat

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2272 kJ
Energie (kcal)543 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout3.6 g

Instructies

Pasta bereiden
1

• Doe de tomatenpassata in een pan met deksel en voeg daar 150 ml water per persoon aan toe. • Breek de linguine doormidden en leg in de saus. Zorg dat de linguine volledig met saus bedekt is. • Kook de linguine, afgedekt, 12 – 14 minuten in de pan met deksel. Roer tussendoor regelmatig over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen.

Snijden
2

• Snijd de verse peterselie grof. • Halveer de olijven en haal de schil van de knoflookteen. • Halveer de rode cherrytomaten en snijd de pruimtomaat in blokjes • Vergeet niet regelmatig de linguine door te roeren.

Saus koken
3

• Voeg, zodra alles gesneden is, de tomaat, olijven, kappertjes, knoflookteen en het grootste deel van de peterselie toe aan de linguine, breng op smaak met peper en zout en kook de resterende tijd met de linguine mee. Goed roeren! • Verkruimel ondertussen de feta.

Serveren
4

• Haal de pan van het vuur, roer nog eenmaal goed door en breng verder op smaak met peper en zout. • Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met de feta en overige peterselie en vergeet vooral de knoflooktenen er niet uit te halen.