Dit smakelijke pastagerecht staat in een handomdraai op tafel en je gebruikt maar één pan! De ster van de zomer is de tomaat, die je in wel drie verschillende vormen terugziet in dit gerecht: cherrytomaatjes, pruimtomaten en passata. Met typische ingrediënten uit de mediterrane keuken, zoals olijven, kappertjes, knoflook en feta, haal je het vakantiegevoel in huis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 ml
Passata
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
4 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
45 gram
Olijf-kappertjesmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Pruimtomaat
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Doe de tomatenpassata in een pan met deksel en voeg daar 150 ml water per persoon aan toe. • Breek de linguine doormidden en leg in de saus. Zorg dat de linguine volledig met saus bedekt is. • Kook de linguine, afgedekt, 12 – 14 minuten in de pan met deksel. Roer tussendoor regelmatig over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen.
• Snijd de verse peterselie grof. • Halveer de olijven en haal de schil van de knoflookteen. • Halveer de rode cherrytomaten en snijd de pruimtomaat in blokjes • Vergeet niet regelmatig de linguine door te roeren.
• Voeg, zodra alles gesneden is, de tomaat, olijven, kappertjes, knoflookteen en het grootste deel van de peterselie toe aan de linguine, breng op smaak met peper en zout en kook de resterende tijd met de linguine mee. Goed roeren! • Verkruimel ondertussen de feta.
• Haal de pan van het vuur, roer nog eenmaal goed door en breng verder op smaak met peper en zout. • Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met de feta en overige peterselie en vergeet vooral de knoflooktenen er niet uit te halen.