Skip to main content
Linguine bolognese van gekonfijte eend met spekjes
Linguine bolognese van gekonfijte eend met spekjes

Linguine bolognese van gekonfijte eend met spekjes

met Parmezaanse kaas, peterselie en champignons

De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

Tomatenpuree

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Laurierblad

90 gram

Linguine

25 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

½ tl

Bruine basterdsuiker

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Olijfolie

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4337 kJ
Energie (kcal)1036 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers21 g
Vezels8.6 g
Eiwitten63 g
Zout5 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bord
Ovenschaal
Hapjespan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons in stukjes.

Bakken
2

Bak de spekreepjes en de gekonfijte eend (met de helft van het vet) 3 - 5 minuten in een grote hapjespan op hoog vuur, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de gekonfijte eend in een ovenschaal. Bak deze 10 - 15 minuten in de oven, of tot de huid goudbruin en de eend gaar is. Zet de hapjespan met het achtergebleven vet terug op het vuur. Bak de fijngehakte ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng in een grote pan ruim gezouten water aan de kook.

Saus maken
3

Voeg de blokjes wortel en de champignons toe aan de hapjespan. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de bouillon. Meng goed door.

Tip: Als je rode wijn in huis hebt, gebruik deze dan in plaats van de azijn.

Pasta koken
4

Voeg de passata, de bruine suiker en de laurier toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en laat op middelhoog vuur 15 - 20 minuten afgedekt zachtjes koken. Roer regelmatig door. Voeg af en toe wat water of bouillon toe als de saus te veel inkookt. Kook intussen de linguine 12 - 14 minuten in de pan met gezouten water. Giet de pasta af, voeg een scheutje olijfolie toe zodat deze niet kleeft en zet opzij. Snijd de bladpeterselie fijn.

Mengen
5

Trek de gekonfijte eend met een vork uit elkaar wanneer deze gaar is. Voeg de eend en de spekreepjes toe aan de hapjespan. Verhit nog 3 - 5 minuten op laag vuur. Voeg tot slot de linguine en de helft van de fijngehakte peterselie toe aan de hapjespan. Meng alles goed. Verhit het geheel nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Serveer de linguine en de bolognese met gekonfijte eend op borden. Garneer met de parmigiano reggiano en de rest van de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen