De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
⅓
Tomato paste
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
200 g
Passata
1 piece
Bay leaf
90 g
Linguine
25 g
Grated Parmigiano Reggiano
½ teaspoon
Brown sugar
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Olive oil
¾ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons in stukjes.
Bak de spekreepjes en de gekonfijte eend (met de helft van het vet) 3 - 5 minuten in een grote hapjespan op hoog vuur, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de gekonfijte eend in een ovenschaal. Bak deze 10 - 15 minuten in de oven, of tot de huid goudbruin en de eend gaar is. Zet de hapjespan met het achtergebleven vet terug op het vuur. Bak de fijngehakte ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng in een grote pan ruim gezouten water aan de kook.
Voeg de blokjes wortel en de champignons toe aan de hapjespan. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de bouillon. Meng goed door.
Tip: Als je rode wijn in huis hebt, gebruik deze dan in plaats van de azijn.
Voeg de passata, de bruine suiker en de laurier toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en laat op middelhoog vuur 15 - 20 minuten afgedekt zachtjes koken. Roer regelmatig door. Voeg af en toe wat water of bouillon toe als de saus te veel inkookt. Kook intussen de linguine 12 - 14 minuten in de pan met gezouten water. Giet de pasta af, voeg een scheutje olijfolie toe zodat deze niet kleeft en zet opzij. Snijd de bladpeterselie fijn.
Trek de gekonfijte eend met een vork uit elkaar wanneer deze gaar is. Voeg de eend en de spekreepjes toe aan de hapjespan. Verhit nog 3 - 5 minuten op laag vuur. Voeg tot slot de linguine en de helft van de fijngehakte peterselie toe aan de hapjespan. Meng alles goed. Verhit het geheel nog 1 - 2 minuten.
Serveer de linguine en de bolognese met gekonfijte eend op borden. Garneer met de parmigiano reggiano en de rest van de peterselie.