topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentesoep met spekjes

Lentesoep met spekjes

met verse dille en groene pesto

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse dille

50 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Volkoren puntje

25 gram

Pesto genovese

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2385 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.2 g
Eiwitten23 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 180 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem. Niet weggooien dus! Was goed en snijd gerust mee.

Spekjes bakken
2

Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

Tip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan 1/3 bouillonblokje per persoon voor 250 ml water en iets minder spekblokjes en/of pesto. De overige spekblokjes en pesto zijn lekker in een salade.

Soep pureren
3

Bak de volkorenbroodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.

Tip: Het volkorenpuntje geeft je 3 keer zoveel vezels als een wit puntje. Je hebt dus langer een verzadigd gevoel en je energie wordt regelmatiger over de dag verspreid.

Serveren
4

Verdeel de lentesoep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkorenbroodje.