HelloFresh
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 1353 beoordelingen
Lees meer

Provolone is een van onze favoriete kazen. Deze Italiaanse kaas is gemaakt van koemelk en rijpt minimaal 30 dagen. Provolone is vol van smaak en smelt lekker snel. Iets anders: wortels zijn er in verschillende soorten en maten. Nieuwsgierig naar het verschil van peen tot peen? Lees verder op ons blog.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

⅔ stuks

Peen

500 g

Passata

3 tl

Gedroogde oregano

⅗ stuks

Lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

75 g

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

100 ml

Groentebouillon

½ stuks

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2644.288 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten10.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten66 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de kern van de venkel en snijd in kleine blokjes. Rasp of snijd de peen fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de peen toe en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de tomatenpassata, bouillon en oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus zachtjes kookt.

5

Vet een ovenschaal in met roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Eindig de lasagne met een laagje saus en de provolone.

7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.