Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette

Met verse kruiden en grana padano

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 388 beoordelingen
Lees meer

In de #WeekZonderVlees, wat het deze week in Nederland is, zetten wij een aantal van onze vega-favorieten in het zonnetje en daarbij mag deze romige lasagne niet ontbreken. Je maakt als een echte chef zelf een roux van boter en bloem, die de basis vormt voor de lekkerste sauzen. Vandaag maak je een saus van room, grana padano, salie, oregano en verse tijm.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Prei

1 stuks

Courgette

8 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 takje

Verse oregano

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 blaadje

Verse salie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ pak

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

4 stuks

Lasagnebladen

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

1 tl

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd25.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er ¼ bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en de salie en snijd fijn.

Roux maken
Roux maken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.

Saus maken
Saus maken
3

Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden en de prei toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg ten slotte de kookroom en peper toe en roer goed door.

Lasagne maken
Lasagne maken
4

Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen en bedek weer met een laagje saus. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.

In de oven
In de oven
5

Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte grana padano. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.

Serveren
Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.