Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

De pompoen in dit gerecht hebben we niet voorgesneden, zodat het zo lang mogelijk vers blijft. De verse lasagnebladen hebben als voordeel dat de lasagne minder lang in de oven moet dan bij gedroogde lasagnebladen. Houd je pompoen over? Roerbak het in olie, samen met tomaat en spinazie.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Flespompoen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

40 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2694 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout1.6 g

Instructies

Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik.
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik (zie tip).

2

Kook de pompoen, afgedekt, 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de saus en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de zwarte balsamicoazijn toe en roer door. Voeg de tomaten-passata, suiker en het achtergehouden kookvocht van de pompoen toe. Bestrooi met peper en zout en laat 1 minuut koken.

Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.
6

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.