Skip to main content
Lasagne met gegrilde groenten
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met mozzarella en Siciliaanse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept. Zo ook de verse lasagnebladen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

100 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

100 gram

Verse lasagnebladen

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3877 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten48.5 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels11 g
Eiwitten32.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen in te blancheren. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Groenten roosteren
2

Snijd de aubergine en de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een grote kom per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Siciliaanse kruiden, peper en zout. Voeg de courgette en aubergine toe aan de kom en meng goed met het oliemengsel. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 - 12 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en 3/4 tl Siciliaanse kruiden 1 - 2 minuten, of tot de kruiden beginnen te geuren. Blus af met de tomatenblokjes, de passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, tot de ovengroenten klaar zijn.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Mozzarella scheuren
4

Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de lasagnebladen. De overige lasagnebladen kun je in stukjes of repen snijden en meekoken in een soep voor de volgende dag.

Lasagne maken
5

Schenk een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Druk goed aan. Bedek het lasagneblad met een laagje saus en een deel van de gegrilde groenten. Strooi er vervolgens de geraspte kaas over en bedek opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven. 

Serveren
6

Laat de lasagne minimaal 3 minuten staan voor je hem aansnijdt (zie Tip). Verdeel daarna over de borden.

Tip: Door de lasagne even te laten staan koelt hij af en wordt de saus iets dikker.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

met geraspte kaas, zure room en basilicumcrème
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

met gefrituurde prei en bospaddenstoelenpesto
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
Kip met romige prei-paprikasaus

Kip met romige prei-paprikasaus

met basmatirijst
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met volkoren pita’s, labne en bladpeterselie
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, paprika en koriander

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen