Als de grote chef klaar is met de lagen lasagne en saus, kun jij de lasagne bestrooien met oude kaas en pijnboompitten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
150 gram
Broccoli
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Oude-kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde tijm
⅓ stuk(s)
Lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
200 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Bloem
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een saus.
Meng daarna in een kom de bloem met een scheutje water tot pap. Roer dit door de broccolisaus, breng aan de kook en laat nog 3 minuut zachtjes koken.
Voeg vervolgens de tijm en ⅓ deel van de oude kaas toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Bedek het bovenste lasagneblad met een laagje saus en leg hierop de laatste courgette plakken. Bestrooi met de overige oude kaas en de pijnboompitten.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.