Lasagne bianco met kastanjechampignons en oude kaas

Lasagne bianco met kastanjechampignons en oude kaas

Beoordeeld met 3 / 4
Lees meer

Deze lasagne bevat room, kastanjechampignons en oude kaas. Heel simpel te bereiden en is gemakkelijk van tevoren te maken. Normaal eet je het met rode saus, dit is de witte. De basis kan hetzelfde blijven. De kastanjechampignons van Hollandse bodem hebben een meer nootachtige smaak dan hun bekende witte broertjes.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd
45 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 3
Ingredienten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Bloemkool

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Kastanjechampignons

2 tl

Gedroogde rozemarijn

½ el

Kookroom (pakje)

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Lasagnevel

(BevatEi,Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

6 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3148 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Hapjespan
Wok
Ovenschaal
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in kruimels en de steel in plakjes.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middellaag vuur. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

4

Voeg de bloemkool, kastanjechampignons en rozemarijn toe aan de saus. Voeg als laatste de kookroom, derde van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe en kook de saus nog 5 minuten.

5

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen en druk licht aan. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi deze met de overige oude kaas.

6

Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.