Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Deze extra grote paprika’s zijn gemakkelijk te vullen

De grote, rode paprika die je in de recept gebruikt is een lamuyo-paprika. Dit is de grote, langgerekte versie van zijn bekendere neefje en komt oorspronkelijk uit Spanje. Je vult ze met bulgur, rundergehakt, tomaat en bosuitjes. Houd je wat van de lamuyo-paprika over? De paprika is geroosterd op de grill ook heerlijk.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Rundergehakt

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Paprikapoeder

25 gram

Komijnenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)789 kcal
Energie (kJ)3301 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten50 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bulgur.

Leg de paprika's op een bakplaat.
2

Snijd de paprika in de lengte doormidden, leg met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 10 – 12 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de bulgur, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog.

4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart.

Roerbak de tomaat, de bosui, komijnekaas en de bulgur.
5

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het rundergehakt, de tijm en paprikapoeder toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomaat, het witte gedeelte van de bosui, de bulgur en de helft van de komijnekaas toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de paprika uit de oven en vul deze met de bulgur.
6

Haal de paprika uit de oven, vul deze met de bulgur, bestrooi met de overige komijnekaas, het groen van de bosui en de overige olijfolie en bak de gevulde paprika nog 5 minuten in de oven.

Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de bosui.
7

Leg op elk bord een gevulde paprika (en verdeel eventueel de extra bulgur over de borden).