HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLamuyo Paprika’s Met Bulgur En Rundergehakt
topBanner
Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Deze extra grote paprika’s zijn gemakkelijk te vullen

Lees meer

De grote, rode paprika die je in de recept gebruikt is een lamuyo-paprika. Dit is de grote, langgerekte versie van zijn bekendere neefje en komt oorspronkelijk uit Spanje. Je vult ze met bulgur, rundergehakt, tomaat en bosuitjes. Houd je wat van de lamuyo-paprika over? De paprika is geroosterd op de grill ook heerlijk.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

½ stuk(s)

Paprika

85 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Rundergehakt

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Paprikapoeder

25 gram

Komijnenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3301.176 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels15 g
Eiwitten50 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bulgur.

2

Snijd de paprika in de lengte doormidden, leg met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 10 – 12 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de bulgur, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog.

4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart.

5

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het rundergehakt, de tijm en paprikapoeder toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomaat, het witte gedeelte van de bosui, de bulgur en de helft van de komijnekaas toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de paprika uit de oven, vul deze met de bulgur, bestrooi met de overige komijnekaas, het groen van de bosui en de overige olijfolie en bak de gevulde paprika nog 5 minuten in de oven.

7

Leg op elk bord een gevulde paprika (en verdeel eventueel de extra bulgur over de borden).