Kruidige nasi met groenten, kippendijfilet en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige nasi met groenten, kippendijfilet en spiegelei

Kruidige nasi met groenten, kippendijfilet en spiegelei

De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine kruimels; ook wel bloemkoolrijst genoemd. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgt ook voor een lichtere structuur. Handig voor wie geen groente lust, want deze witte bloemkool is nu volledig verstopt tussen de rijstkorrels. Je garneert de nasi met daikon cress: een kiemplantje met een uitgepsroken smaak.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

150 gram

Bloemkool

100 gram

Kippendijstukjes

75 gram

Peen

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 el

Daikoncress

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3021 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool tot kruimels en de stam in even kleine stukjes.

Bak de kippendijstukjes.
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kippendijstukjes, knoflook en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbak de ingrediënten.
4

Voeg vervolgens de peen, komijn en currykruiden toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bloemkool, gekookte rijst, vissaus en ketjap toe en roerbak 5 minuten.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met zout en peper.

Garneer met de cress.
6

Verdeel de nasi over de borden. Knip de cress los en garneer hiermee de maaltijd. Serveer de nasi met het spiegelei.