HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjessalade Met Appel, Geitenkaas En Walnoten
topBanner
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Lees meer

Wij hopen alvast dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme dag. De radicchio geeft de salade een mooie paarse kleur.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :NotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

100 gram

Gemengde sla

100 gram

Geitenkaas, geraspt

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782.36 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.

3

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom de krieltjes met de radicchio-romaineslamelange, sjalot, appel en dressing.

5

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.