HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjessalade Met Appel, Geitenkaas En Walnoten
topBanner
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Lees meer

Deze rijke en smaakvolle maaltijdsalade met krieltjes is snel klaar, dus als je weinig tijd hebt, is dit het ideale gerecht. Je gar-neert het gerecht met geitenkaas en walnoten.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :MelkNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Appel

100 stuk(s)

Radicchio en romaine

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk)

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2782 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

3

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom de krieltjes met de romaine-radicchioslamelange, sjalot, appel en dressing.

5

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.