Gekruid rundergehakt

Gekruid rundergehakt

Met drieling aardappelen, groente en rode pesto

25 minuten
Lees meer

Dit vliegensvlugge recept bevat allerlei slimme trucs om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Het gehakt is alvast gekruid, de kleine aardappeltjes hoef je niet te schillen en zijn door hun formaat snel gaar en de rode pesto zorgt in een handomdraai voor een smaakexplosie. Zo houd jij weer tijd over voor andere dingen!

Labels:FamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

500 g

Drieling aardappelen

200 g

Köfte gekruid rundergehakt

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

400 g

Groentemix: kastanjechampignons, prei, broccoli & courgette

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan
InstructiesPDF
Instructies
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de drieling aardappelen. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 – 4 minuten.

4

Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 – 6 minuten mee.

5

Voeg de aardappelen en de rode pesto toe aan de hapjespan, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.