Skip to main content
Koreaanse rijstbowl met sticky kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse rijstbowl met sticky kippendij

Koreaanse rijstbowl met sticky kippendij

met kimchi-komkommersalade en gekookt ei

Met dit recept tover je 262 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

120 gram

Kippendij

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bosje(s)

Bosui

50 gram

Spinazie

15 gram

Gochujang

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

25 gram

Kimchi

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4679 kJ
Energie (kcal)1118 kcal
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten99.7 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels11.7 g
Eiwitten44.5 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Knoflookpers
Large Frying Pan
Kleine steelpan
Bord
Keukenpapier
Grote saladekom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst in 10 minuten gaar.
  • Was de eieren. Leg de eieren voorzichtig in de pan met rijst en kook 5 - 7 minuten mee. Haal de eieren uit de pan, spoel af onder koud water en pel de eieren.
  • Snijd de kippendij in 4 stukken en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de Koreaanse kruidenmix en de helft van de mayonaise toe aan de kip. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zorg ervoor dat de kip volledig is bedekt met de saus.
Smaakmakers snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijn en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. 
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd apart.
Saus maken
3
  • Meng de gochujang (let op: pittig! Gebruik naar smaak), zoete Aziatische saus, knoflook, de helft van de woksaus met gember en een klein scheutje olijfolie in een kleine steelpan.
  • Verhit op middelhoog vuur en roer goed. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat de saus 5 minuten pruttelen, of tot de saus is ingedikt. Zet daarna het vuur uit.
Kip bakken
4
  • Voeg de panko toe aan de kom met kip en schep goed om.
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de grote koekenpan die je voor de spinazie hebt gebruikt. Controleer of de olie heet genoeg is door er een klein beetje panko in te doen. Als het meteen begint te borrelen is de pan het heet genoeg om de kip erin te bakken. Leg een bord klaar met keukenpapier om de gebakken kip op te leggen na het bakken.
  • Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin. Draai de kip halverwege voorzichtig om.
Mengen
5
  • Halveer de eieren.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een fijne rasp.
  • Meng de kimchi en de komkommer in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Houd de salade apart tot serveren.
  • Meng in een grote saladekom de overige woksaus met gember, de helft van het sesamzaad en de overige mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rijst en wortel toe en meng goed door.
Serveren
6
  • Roer de kip door de sticky gochujangsaus en voeg het overige sesamzaad toe. Zorg dat de kip rondom bedekt is met de saus.
  • Serveer de rijst op borden en verdeel de kip, kimchi-komkommersalade, spinazie en eieren erover.
  • Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade