HelloFresh
topBanner
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's

Lees meer

Van een romige pindasaus tot knapperig geroosterde pinda's - dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst toe aan het gerecht.

Labels:Veggie
Allergenen :Pinda'sSelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Pandanrijst

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

400 g

Hollandse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen koriander

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

6 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

6 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Ketjap

1 tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3916 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2

Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, kerriepoeder, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten naar wens gaar zijn. Roer regelmatig door.

4

Snijd ondertussen de verse koriander fijn en voeg de steeltjes van de koriander toe aan de wok of hapjespan. Hak de pinda's grof. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de pindasaus en de helft van de pinda's toe aan de groenten en verhit al roerend nog 1 minuut.

6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten op de rijst en garneer met de korianderblaadjes en overige pinda's. Serveer met het spiegelei.